Eten in San Francisco

Home / Reistips / Eten in San Francisco

Eten in San Francisco

San Francisco is een prachtige stad in Noord-Californië, die bekend staat om zijn iconische Golden Gate Bridge, steile heuvels, diversiteit, cultuur en culinaire scene. Je kan hier naar Michelin-sterrenrestaurants maar natuurlijk krijg je in deze stad ook gewoon heerlijke burgers en nog veel meer.

Wil je thuis eten alsof je in San Francisco bent? Kijk dan hier voor inspiratie.

Zuni Cafe

Zuni Café is een van de meest bekende restaurants in San Francisco. Ze staan bekend om hun Caesar salade met in de houtoven gebakken kip. Wees gewaarschuwd, het duurt 60 minuten om deze te bereiden. De rest van de menukaart is ook Amerikaans, met Franse en Italiaanse invloeden.

zunicafe.com

Jane the Bakery

Bij Jane krijg je brood, koekjes, gebak, taart en nog veel meer. Alles is niet alleen lekker, maar ziet er ook prachtig uit. San Francisco staat bekend om zijn zuurdesembrood en dat is hier ook verkrijgbaar. Je kan hier ontbijten of lunchen met sandwiches en salades, of probeer de avocado toast. Er zijn 3 locaties in San Francisco.

itsjane.com

The stinking rose

Hou je niet van knoflook? Loop dan met een grote boog om dit restaurant heen. Hier wordt Amerikaans-Italiaans eten geserveerd en in elk gerecht zit knoflook verwerkt. De inrichting is druk en een beetje kitch maar gezellig. Neem als voorafje de Bagna Calda. Een pannetje vol met teentjes knoflook, gebakken in olijfolie, boter en kruiden.

thestinkingrose.com/sf

Gary Danko

Ben je in de buurt van Fisherman’s Wharf? Ga dan eens naar Gary Danko. Het is erg luxe en heeft een Michelin ster, daarom is het wel erg aan de prijs. Is dat geen probleem? Neem dan een tafeltje en bestel een menu. Als je iets minder budget hebt en toch dit restaurant wilt ervaren, dan neem je plaats aan de bar en bestel je iets a la carte. Bijvoorbeeld de soufflé of trio van creme brulee.

garydanko.com

Fog City

Fog city is een bekend restaurant in San Francisco. Het is een moderne diner, met een ietwat retro inrichting. De sfeer is ontspannen en eten is echt Amerikaans, burgers, friet en gebraden kip. De ligging is vooral erg handig als je naar Alcatraz gaat. Het is een goede plek voor een brunch, maar je kan er ook terecht voor alleen een drankje.

fogcitysf.com

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst