Eten in New Orleans

New Orleans staat bekend om zijn unieke en smaakvolle keuken die beïnvloed is door verschillende culturen, zoals de Franse, Afrikaanse en Creoolse keuken. De stad is beroemd om zijn gumbo, jambalaya, etouffee, beignets en po’boys, en biedt een scala aan opties, van chique eetgelegenheden tot informele cafés en food trucks.

Wil je thuis eten alsof je in New Orleans bent? Kijk dan hier voor inspiratie.

Cafe du monde

Je kan niet naar New Orleans gaan, en Cafe du monde overslaan. Ruim 160 jaar is dit het meest populaire cafe in het French Quarter. Het is hier altijd druk, maar er is veel doorstoom en ze zijn 24 uur per dag open, dus moet het zeker wel lukken om een keer een tafeltje te bemachtigen. Ze staan bekend om hun beignets en cafe au lait.

shop.cafedumonde.com

Jimmy J’s cafe

Dit kleine kleurrijke en betaalbare cafeetje is iets minder bekend, maar wordt door iedereen die er ooit heeft gegeten aangeraden. Je kan er ook terecht voor lunch en diner, maar je moet er vooral voor het ontbijt naartoe gaan. Dat serveren gelukkig de hele dag door.  Je kan er ook afhalen of je eten laten bezorgen.

jimmyjscafe.com

Willie Mae’s Scotch House

Willie Mae’s Scotch House is een familierestaurant in de wijk Treme. Hier eet je echt typisch ‘Southern food’ zoals fried chicken, bonen, okra en read pudding. De gefrituurde kip is zelfs bekroond tot de beste van Amerika. Ze hebben een paar jaar geleden een tweede locatie in de wijk Uptown geopend.

williemaesnola.com

Domilise’s Po-boys and Bar 

Dit is een zeer informeel plekje om te eten. Je gaat hier niet naar toe voor de ambiance, maar voor de heerlijke po boys. Vooral rond lunchtijd moet je waarschijnlijk wel even op je bestelling wachten vanwege de drukte.  Dit restaurant is in veel tv shows te zien geweest.

domilisespoboys.com

Dooky Chase

Een gezellig familierestaurant met een rijke geschiedenis. Ze serveren authentieke Creole gerechten waar New Orleans bekend om staat. Het restaurant was in de jaren ’60 een belangrijke ontmoetingsplek voor deelnemers van de civil rights movement. Leah Chase ‘Queen of Creole Cuisine’ heeft er voor gezorgd dat dit een van de eerste luxere African American restaurants van Amerika werd.

dookychaserestaurants.com