Eten in Memphis

Home / Reistips / Eten in Memphis

Eten in Memphis

Memphis, gelegen in het zuidwesten van Tennessee, is een stad vol soul, blues en rock ’n roll, en staat bekend om zijn rijke muzikale erfgoed. Ook voor het eten is een bezoek aan Memphis een aanrader. Vooral als barbecue liefhebben kan je hier je hart ophalen.

Wil je thuis eten alsof je in Memphis bent? Kijk dan hier voor inspiratie.

Jerry’s Sno Cones

Onderweg naar Jerry’s Sno Cones vraag je je waarschijnlijk een paar keer af of je wel goed rijdt. Maar uiteindelijk zie je dan toch het kleurrijke gebouw met de lange rij die er altijd staat. De beroemde sno cones zijn mierzoet maar lekker. Je kan ook vragen om een supreme, dan doen ze ijs bij je sno cone. Kan je niet kiezen uit de meer dan 70 smaken? Ga dan voor de smaak Wedding Cake, een echte aanrader. Zorg voordat je aan de rit naar Jerry’s Sno Cones begint wel dat je contact geld hebt opgenomen, want je kan alleen cash betalen.

jerryssnowcones.com

Central BBQ

Je kan niet naar de Zuidelijke staten van Amerika gaan zonder Barbecue te eten. Central BBQ is de beste barbecue joint van Memphis. Ze zitten op vier locaties in de stad. Je krijgt hier alle traditionele barbecue gerechten zoals pulled pork en ribs. Maar ook de BBQ nacho’s zijn een aanrader.

eatcbq.com

Gus’s World Famous Fried Chicken

Bij Gus’s World Famous Fried Chicken is het altijd druk, vooral tijdens lunchtijd. Ze hebben ook take-out voor als je geen zin hebt om lang te moeten wachten op een tafeltje. De kip wordt gemaakt volgens een oud familierecept en is kruidig en crunchy. Bij elk portie kip krijg je bonen sla en witbrood geserveerd.

gusfriedchicken.com

The Peabody

Het Peabody hotel is een landmark in Memphis. Ze zijn vooral beroemd om hun eenden, die al 90 jaar in de fontein van het hotel zwemmen. Elke ochtend om 11 uur wordt de rode loper voor ze uitgerold en komen ze met de lift naar benden. Om 17 uur waggelen ze dezelfde route weer terug. Maar je kan ook terecht bij dit hotel voor een goede high tea of diner bij hun restaurant  Chez Philippe. Ook hebben ze een hele goede bakkerij met veel lekkers.

peabodymemphis.com

The Beauty Shop

Nee dit is echt geen schoonheidssalon maar een restaurant. Het gebouw in het Cooper-Young district waar het restaurant zich in bevindt, was vroeger een schoonheidssalon en dat zie je in de inrichting terug. De retro haardrogers hangen er nog aan de muur. De menukaart is gevuld met Amerikaanse gerechten met een twist. Je kan er terecht voor brunch, lunch en diner.

thebeautyshoprestaurant.com

Laat een reactie achter

Je email adres wordt niet geplaatst